Συνεχείς επιχειρήσεις των μηχανισμών της κρατικής βίας στα Εξάρχεια

Άλλες δύο επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη περιοχή των Εξαρχείων μετά την πρώτη που κράτησε περίπου δυόμιση ώρες και ξεκίνησε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτη προς Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Οι επόμενες δύο έγιναν στις 11 το πρωί, η πρώτη, και μετά τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας, η δεύτερη. Η διαδικασία παραμένει ίδια: Περικύκλωση, Έρευνες, προσαγωγές. Για όλο το επόμενο διάστημα η περιοχή παραμένει υπό την επιτήρηση των κατασταλτικών δυνάμεων.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ενότητα των κρατικών σχεδιασμών. Αυτά που άρχισε η ΝΔ θα συνεχιστούν από το ΠΑΣΟΚ. Μέρες του ’81 με την εισβολή και το κλείσιμο των τότε καταλήψεων, του 1985- 1986 με τις επιχειρήσεις του στρατηγού Δροσογιάννη. «Επιχειρήσεις αρετής» και τρομοκράτησης. Αποτελούσαν ανέκαθεν την προσφιλή μέθοδο των σοσιαληστών. Και από την άλλη η συνήθης ουδετερότητα απέναντι στα δύο «άκρα».

Το σύστημα της φωτογράφησης όσων ελέγχονται, αλλά και όχι μόνο αυτών, καταρρίπτει τους μύθους περί ασφάλειας και απυρόβλητου ή κάποιας ψευδεπίγραφης ανωνυμίας που μπορεί να καλύπτεται πίσω από το πλήθος.

Το κράτος καταστέλλει με πολλούς τρόπους. Με προφάσεις ή και χωρίς αυτές έρχεται να αποδείξει ποιος κάνει κουμάντο στην πραγματικότητα.

Η καταστολή έχει πολλά πρόσωπα, όπως και ο τρόμος.

Αλλά και η αναρχική κοινωνική άποψη και δράση δεν σταματά μπροστά στα εμπόδια. Όποια κι αν είναι απ’ όπου κι αν στήνονται.

Γ. από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: