Οι δρόμοι της νάρκωσης στο γεωπολιτικό πεδίο

Οι δρόμοι διαίνησης του οπίου από το Αφγανιστάν

Οι δρόμοι διαίνησης του οπίου από το Αφγανιστάν

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να σταματήσουν την παραγωγή ναρκωτικών στο Αφγανιστάν, καθώς καλύπτει το κόστος της παρουσίας τους εκεί, λέει ο Στρατηγός Μαχμούτ Γκαρίβ, πρώην διοικητής κατά τη διάρκεια της επέμβασης της ΕΣΣΔ, ο οποίος ομολογεί αυτό που ήταν ευρέως γνωστό μέχρι τώρα, τη δύσκολη κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα στρατεύματα της ΕΣΣΔ στη χώρα. «Επαναλαμβάνουν τα λάθη μας. Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των Αμερικανών, Βρετανών και άλλων στρατιωτών στο Αφγανιστάν είναι περίπου ίσος με αυτόν που είχαμε στην 40η Διοίκηση, περίπου 100 χιλιάδες. Σαράντα δύο χώρες εμπλέκονται. Αλλά έχουν τεράστιες δυσκολίες στην επίλυση προβλημάτων. Οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις είναι δύσκολο να διαχειριστούν».

Ο στρατηγός παραδέχεται τη στήριξη που δέχεται η παγκόσμια οικονομία από τη διαχείριση των ναρκωτικών: «Το 90% των ναρκωτικών από το Αφγανιστάν πηγαίνουν σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Το 80% της παγκόσμιας παραγωγής γίνεται στο Αφγανιστάν. Έχει ξεπεράσει τις χώρες της νότιας Αμερικής, όπως την Κολομβία. Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι στη Ρωσία πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα ναρκωτικά. Και, δυστυχώς, κάποιοι ηγέτες κρατών δε θέλουν ν’ ανακατευτούν μ’ αυτό. Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βγάζουν λεφτά απ’ αυτό… Οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι τα ναρκωτικά βγαίνουν από το Αφγανιστάν με αμερικανικά αεροπλάνα. Η διακίνηση αυτή τους αποδίδει περίπου 50 δισ. δολάρια το χρόνο – που καλύπτει πλήρως τα έξοδα διατήρησης των δυνάμεών τους εκεί. Εμπλέκονται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μόνο όταν δέχονται επίθεση. Δεν έχουν κάποιο σχέδιο για να εξοντώσουν τους μουτζαχεντίν».

Στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατηγορούν τους Ταλιμπάν ότι καλλιεργούν την παπαρούνα για να χρηματοδοτήσουν την αντίσταση στις συμμαχικές δυνάμεις. Η ειρωνεία είναι ότι μόνο την περίοδο των Ταλιμπάν παγκόσμια υπήρξε μία θεαματική μείωση στη σοδειά του οπίου στο Αφγανιστάν. Οι Αφγανοί Ταλιμπάν είχαν απαγορεύσει την καλλιέργεια οπίου σε όλη την επικράτεια, πιθανότατα για πρώτη φορά στην Αφγανική ιστορία. Σημαντικότερο ερώτημα είναι πώς και πότε ξεκίνησε η επιχείρηση παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή. Η CIA χρησιμοποιεί εδώ και πολύ καιρό λεφτά από ναρκωτικά για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις της σε όλο τον κόσμο. Δεν ξεκίνησε στο Αφγανιστάν, ήρθε εδώ, αφού έγιναν πειράματα αλλού. Αυτό είναι κάτι που δεν τυχαίνει προβολής στα διεθνή μήντια για προφανείς λόγους, παρά το γεγονός ότι βλάπτει εκατομμύρια ζωές σε όλη την υφήλιο.

Οι Μυστικές Επιχειρήσεις της CIA

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, Central Intelligence Agency (CIA), μια από τις πιο ενεργές και δυναμικές υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο, χρειάζεται τεράστια χρηματικά ποσά για να διεκπεραιώνει τις κρυφές επιχειρήσεις της ανά τον πλανήτη. Αυτό συνέβη και όταν η CIA χρησιμοποίησε πόρους σε διάφορες περιοχές για να οργανώσει πραξικοπήματα, δολοφονίες, ανατροπές καθεστώτων κτλ. Και οι ΗΠΑ έχουν μακράν προϊστορία στο να υποστηρίζουν δημοκρατίες με κάθε απαραίτητο μέσο μέχρι να βρεθεί κάποιος κατάλληλος δικτάτορας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους.

Επιχειρήσεις όπως του 1953 για την απομάκρυνση του Πρωθυπουργού Μουσαντάκ και η στήριξη του καθεστώτος του Σάχη, χρησιμοποιώντας πόρους της κοινωνίας, ή στο Ιράκ το 1975, οπλίζοντας Ιρακινούς Κούρδους για την αποσταθεροποίηση του προ-Σανταμικού Ιράκ ή πιο πρόσφατα η χρησιμοποίηση πόρων στο Πακιστάν για να στρώσει το δρόμο της άμεσης ανάμειξης του Πακιστάν με το πρόσχημα ότι κυνηγά την Αλ Κάιντα.

Τέτοιες επιχειρήσεις χρειάζονται μεγάλο οικονομικό υπόβαθρο. Συνήθως η CIA βγάζει τα δικά της χρήματα για τέτοιες επιχειρήσεις, όπου τα έξοδα δεν μπορούν να προβλεφθούν. Τα χρήματα από το Λευκό Οίκο πάντα πρέπει να ελέγχονται λεπτομερώς ως προς τη χρήση τους. Υπάρχουν αναρίθμητες περιπτώσεις, που η CIA ποτέ δεν έδωσε προς τα έξω, ούτε καν σε άλλο κλάδο της, λεπτομέρειες των επιχειρήσεων. Τις περισσότερες φορές τα έξοδα καλύφτηκαν με χρήματα από ναρκωτικά.

Τα έσοδα από το εμπόριο ναρκωτικών δεν πηγαίνουν μόνο στις επιχειρήσεις της CIA, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται και υπάρχουν ελλείμματα, όπως σε οικονομικούς οργανισμούς και τράπεζες στην παρούσα οικονομική κρίση. Ο Διοικητικός Διευθυντής του UNODC Αντόνιο Μαρία Κόστα αποκάλυψε από τη Βιέννη, όπου εργάζεται, ότι το μόνο διαθέσιμο κεφάλαιο όταν ξέφυγε από τον έλεγχο η κρίση τον περασμένο χρόνο, ήταν χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών.

Το Γραφείο για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα του ΟΗΕ (UNODC) είχε βρει αποδείξεις ότι «χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών και άλλες παράνομες δραστηριότητες χρησιμοποιούνταν για διατραπεζικό δανεισμό», όπως ανέφερε επί λέξει ο Κόστα. Υπήρξαν «ενδείξεις ότι κάποιες τράπεζες σώθηκαν μ’ αυτό τον τρόπο».

Δεν χρησιμοποιεί μόνο η CIA τα χρήματα από τα ναρκωτικά για να χρηματοδοτήσει τις κρυφές επιχειρήσεις της σε όλο τον κόσμο. Και η αμερικανική οικονομία τα χρειάζεται για να έχει ρευστότητα στις τράπεζές της, ανεξάρτητα αν είναι χρήματα από ναρκωτικά.

Παραγωγή Ναρκωτικών και Κατανάλωση

Το Αφγανιστάν είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του βασικού συστατικού της ηρωίνης: του οπίου. Το όπιο δεν είναι κάτι καινούργιο σ’ αυτό τον κόσμο. Στο Αφγανιστάν και στις αυτόνομες επαρχίες του Πακιστάν παράγεται εδώ και αιώνες, και χρησιμοποιήθηκε ως γιατρικό για διάφορες ασθένειες. Η εμπορική παραγωγή του οπίου άρχισε ακριβώς κατά τη ρωσική εισβολή στο Αφγανιστάν, όπου υπολογίζεται ότι παράγονται περίπου 8250 μετρικοί τόνοι (Πηγή: AmericanFreePress.net, 24 Νοεμβρίου 2008) οπίου κάθε χρόνο, περίπου το 85 με 90% της παγκόσμιας παραγωγής. Έτσι ενισχύονται και οι Αφγανοί πολέμαρχοι άμεσα. Αυτό έφερε η CIA στην περιοχή: την παραγωγή οπίου, χωρίς εμπορικό σήμα φυσικά.

Οι αγορές αυτών των ναρκωτικών απλώθηκαν σε όλο τον πλανήτη, από τη Δυτική Ευρώπη στη Μέση Ανατολή, από τον Καναδά στη Λατινική Αμερική και από την Κίνα στην Αφρική. Τα κέρδη που σχετίζονται μ’ αυτή την επιχείρηση ποικίλλουν ανάλογα και με την τοποθεσία.

Αυτή η επιχείρηση δεν πλουτίζει μόνο τους φιλο-αμερικάνους Αφγανούς πολέμαρχους αλλά και στοιχεία της Βόρειας Συμμαχίας, το στρατηγικό σύμμαχο των ΗΠΑ στη χώρα. Πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά συνεισφέρουν και στις επιχειρήσεις της CIA ενάντια στο Πακιστάν.

Τα Κινήματα των Κόντρας (1980)

Στην Ασία η ζήτηση για ηρωίνη είναι περισσότερη από κάθε άλλο ναρκωτικό. Αλλά δεν είναι έτσι παντού. Η κοκαΐνη είναι η αγαπημένη ουσία και καταναλώνεται πιο πολύ απ’ όλες. Η κόκα δεν ήταν κάτι καινούργιο στη Νότια Αμερική, αλλά με τα κινήματα των Κόντρας στη Νικαράγουα ενάντια στο καθεστώς, έκανε θραύση. Ήταν πάλι η CIA με την επιχείρηση ανατροπής του καθεστώτος που έφερε τη «δημοκρατία» στη Νικαράγουα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όλη η περιοχή γνώρισε μια πρωτόγνωρη αύξηση στη διακίνηση κόκας το ’80.

Η CIA όχι μόνο βοηθούσε τους διακινητές κόκας και όσους «ξέπλεναν» το χρήμα αλλά και το ίδιο το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) του Ρόναλντ Ρήγκαν έκανε τα στραβά μάτια σ’ αυτό το εμπόριο, παρά το γεγονός ότι αυτοί οι ντήλερ έφερναν την κόκα μέσα στο έδαφος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη γενική αναφορά του ελεγκτή της CIA, που δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά στο The Consortium magazine, στις 15 Οκτωβρίου του 1998, ήταν το NSC του Ρήγκαν που απάλλαξε αποδεδειγμένα εμπόρους ναρκωτικών. Ο ελεγκτής στρατηγός Φρέντερικ Χιτζ επιβεβαίωσε τις χιλιοειπωμένες κατηγορίες. Η μυστική αεροπορική εταιρία του NSC ήταν το κύριο μεταφορικό μέσο για να γίνει αυτό το εμπόριο με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Το πιο συγκλονιστικό με αυτά τα κινήματα των Κόντρας και την ανάμειξη της CIA είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν αυτά τα κινήματα για να ρίξουν την κυβέρνηση της Νικαράγουας, οι βόμβες και οι δολοφονίες πολιτών. Η CIA έκρυψε όλα τα στοιχεία γι’ αυτές τις δραστηριότητες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Κογκρέσο και ακόμη και από το δικό της αναλυτικό κλάδο, ώστε να κρύψει τη σχέση της με τους εμπόρους ναρκωτικών.

Ο Ρωσo-Αφγανικός Πόλεμος (1979-1989)

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Αφγανιστάν δεν ήταν κόμβος στην παγκόσμια παροχή ναρκωτικών πριν τη ρωσική εισβολή το 1979. Ξανά η CIA εφάρμοσε αυτό που έκανε επιτυχημένα στη Νικαράγουα το 1980. Τώρα, το Αφγανιστάν έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην παραγωγή ναρκωτικών με τη μαζική παραγωγή οπίου.

Η CIA δεν είχε τελειώσει με τα κινήματα των Κόντρας όταν η Ρωσία εισέβαλε στο Αφγανιστάν το 1979 απειλώντας την περιοχή με το επεκτατικό της σχέδιο για τον έλεγχο του Αφγανιστάν και της επαρχίας Μπαλουχιστάν του Πακιστάν για την πρόσβαση στην Αραβική θάλασσα. Το Πακιστάν αποφάσισε να αντιπαρατεθεί στη Ρωσία μέσα στο Αφγανιστάν για να αποτρέψει τα κομμουνιστικά σχέδια. Η CIA βρήκε μια ευκαιρία στο Αφγανιστάν να λύσει την μακρόχρονη διαμάχη της με τους Σοβιετικούς για παγκόσμια κυριαρχία, μετά τις αρχικές επιτυχίες Αφγανών μαχητών. Η CIA δοκίμασε ξανά την πετυχημένη φόρμουλα των ναρκωτικών, που είχε χρησιμοποιήσει στη Νότια Αμερική για να χρηματοδοτήσει αυτό τον πόλεμο, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά στη θέση της κοκαΐνης θα ήταν η ηρωίνη. Η καλλιέργεια παπαρούνας δεν ήταν κάτι νέο στο Αφγανιστάν αλλά το εύρος της παραγωγής και η ζήτηση που δημιουργήθηκε από τους διεθνείς διακινητές ανά τον κόσμο σόκαρε πολλούς στα πέριξ των φυτειών.

Το κέρδος που έβγαινε από αυτά τα ναρκωτικά ήταν η κύρια δύναμη πίσω από όλο αυτό το εμπόριο και με την ηρωίνη ήταν πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι με την κοκαΐνη. Η ειρωνεία είναι ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έγιναν οι μεγαλύτερες αγορές για την ηρωίνη που παραγόταν στο Αφγανιστάν.

Η κυβέρνηση Ρήγκαν ήταν επίσης κοινός παράγοντας στο εμπόριο αφγανικής ηρωίνης και τους διακινητές κόκας των Κόντρας. Ο ρόλος της CIA στον πρώτο Αφγανικό πόλεμο δεν ήταν φανερός καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει τους σοβιετικούς σε πιο άμεση απάντηση από εκείνη της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα τη δεκαετία του ’60. Για να αποφύγει μια τέτοια κατάσταση η CIA βολευόταν πιο πολύ να έχει σιωπηρούς δεσμούς με τους Αφγανούς πολέμαρχους και τις πηγές της παπαρούνας. «Με το τέλος της ρωσικής εισβολής το 1989, το Αφγανιστάν ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής οπίου με 1350 μετρικούς τόνους, καθώς το Χρυσό Τρίγωνο που περιλαμβάνει χώρες όπως το Λάος, η Ταϊλάνδη, η Μπούρμα και το Βιετνάμ παρήγαγε 2645 μετρικούς τόνους τον καιρό εκείνο, αφήνοντας πολύ πίσω τη Λατινική Αμερική με μόλις 112 μετρικούς τόνους», σύμφωνα με την Διεύθυνση Εφαρμογής (των Νόμων περί) Ναρκωτικών.

Προ και Μετα-Ταλιμπάν Εποχή (1994-2001)

Το 1994, η αναταραχή και η ανομία στο Αφγανιστάν έδωσαν ώθηση στους Ταλιμπάν. Με αυστηρό θρησκευτικό υπόβαθρο και μόρφωση, προώθησαν την απαγόρευση κάθε είδους ναρκωτικών στην περιοχή που βρισκόταν υπό τον έλεγχό τους αλλά αυτό δεν θεράπευσε τη χρόνια επηρεασμένη αφγανική οικονομία και κοινωνία. Η ανεργία και η ισχυρή θέση της Βόρειας Συμμαχίας στο Βόρειο μέρος της χώρας ήταν το αντίβαρο στις προσπάθειες για μεγάλη μείωση της παραγωγής παπαρούνας. Παρ’ όλα αυτά οι Ταλιμπάν κατάφεραν και έριξαν την παραγωγή σημαντικά το 2001, όταν κατέλλαβαν το προπύργιο της Βόρειας Συμμαχίας Μαζάρ-ι-Σαρίφ, αλλά μετά την 11η Σεπτεμβρίου το σενάριο άλλαξε εις βάρος των Ταλιμπάν που προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν την παραγωγή οπίου.

Η πρόσφατη σύγκρουση στο Αφγανιστάν (2002 – Σήμερα)

Η άνοδος της παραγωγής οπίου είναι εμφανής

Η άνοδος της παραγωγής οπίου είναι εμφανής

Το Αφγανιστάν είναι στην κορυφή της παραγωγής οπίου σήμερα, αλλά μετά την εισβολή των ΗΠΑ, τέλη του 2001, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ηρωίνης στον κόσμο. Χωρίς την ενεργή υποστήριξη του Πενταγώνου και της CIA δεν είναι δυνατό να εξαχθούν τα ναρκωτικά που φτάνουν σε όγκο τους 8000 μετρικούς τόνους. Οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βόρεια Συμμαχία στο Αφγανιστάν στη μετα-Ταλιμπάν εποχή βοήθησαν στην απελευθέρωση της καλλιέργειας και έδωσαν το ελεύθερο στους παραγωγούς και διακινητές. Η CIA και το Πεντάγωνο έχουν επίσης σχέσεις με όλα τα εγκληματικά στοιχεία που χρειάζονται για να προμηθευτούν και να εξάγουν το προϊόν με αμερικανικά αεροπλάνα. Έχει αναφερθεί ότι η CIA χρησιμοποίησε αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού που φεύγουν απ’ το Αφγανιστάν κουβαλώντας φέρετρα που αντί για πτώματα είχαν μέσα ναρκωτικά.

Για να διασφαλιστεί το εμπόριο, οι ΗΠΑ ανέθεσαν σε όλους τους ναρκωέμπορους της Βόρειας Συμμαχίας πόστα-κλειδιά στο Αφγανιστάν και ο πιο σημαντικός δεν ήταν άλλος από τον Πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Ο αδερφός του Καρζάι, διοικητής του επαρχιακού συμβουλίου της Κανταχάρ είναι αποδεδειγμένα έμπορος ναρκωτικών που διευκολύνει τη μεταφορά της ηρωίνης από την Κανταχάρ προς τα ανατολικά μέσω της επαρχίας Χελμάντ στα Ιρανικά σύνορα και ηρωίνης και οπίου σε Ευρωπαϊκές χώρες μέσω του Τουρκμενιστάν.

Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψει κανείς ότι η CIA δεν τα γνωρίζει αυτά. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετέχει ο αδερφός του Καρζάι.

Η κυβέρνηση του Μπους προώθησε την καλλιέργεια οπίου ακόμα πιο πέρα για να κρατήσει τη Γουόλ Στριτ ζωντανή στην κρίση. Πολλοί ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπους ανησυχούσαν για την αυξανόμενη επιρροή χωρών του Χρυσού Τριγώνου (Λάος, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Μπούρμα) στη Ρωσία και την Κίνα. Όπως το Πετρέλαιο στο Ιράκ, ήταν μια ακόμα ευκαιρία για την κυβέρνηση Μπους να βγάλει κάποια χρήματα εύκολα.

Πάντα διατυπώνονται κατηγορίες προς τους Ταλιμπάν ότι χρησιμοποιούν τα ναρκωτικά για να πολεμήσουν το ΝΑΤΟ. Αλλά άμα δει κανείς τις περιοχές όπου δρουν οι Ταλιμπάν θα καταλάβει πού γίνεται η καλλιέργεια της παπαρούνας. Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν την καλλιέργεια παπαρούνας όταν ήλεγχαν την πλειοψηφία του Αφγανιστάν και την πρωτεύουσα Καμπούλ. Τότε η οικονομία της χώρας ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά οι Ταλιμπάν δεν χρησιμοποίησαν τα ναρκωτικά για να την ανοικοδομήσουν. Είναι γελοίο να κατηγορούνται οι Ταλιμπάν ότι κατέχουν τεράστιες φυτείες παπαρούνας και την άνεση και το χρόνο να την καλλιεργούν, να την παράγουν και να την επεξεργάζονται σε ηρωίνη και να την εμπορεύονται μέσω του Πακιστάν και του Ιράν στην ανατολική Ευρώπη.

Στο χάρτη, όπου απεικονίζεται η καλλιέργεια παπαρούνας, φαίνεται ότι σε περιοχές όπου κυριαρχούν οι Ταλιμπάν, όπως Κουνάρ, Πάκτικα, Πάκτια, υπάρχει μικρή καλλιέργεια παπαρούνας και σε άλλες περιοχές όπου έχουν θέσεις-κλειδιά ναρκωέμποροι της CIA και του ΝΑΤΟ παράγεται η πλειοψηφία του οπίου. Μόνο μετά την εισβολή των ΗΠΑ υπήρχε μια αύξηση 4400% στην παραγωγή οπίου.

Ο ρόλος των ΗΠΑ στην κατάρρευση της αφγανικής κοινωνίας θα γραφτεί στην ιστορία, όπως έγραψε η The Huffington Post στις 15 Οκτωβρίου 2008:

«Όταν γραφτεί η ιστορία της ανάμειξης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, η αποκρουστική εμπλοκή της Ουάσιγκτον στο εμπόριο ηρωίνης και η συμμαχία της με ναρκωέμπορους και εγκληματίες πολέμου του Αφγανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, θα είναι από τα πιο επαίσχυντα κεφάλαια».

Πακιστάν: Έμμεσο Θύμα της Διακίνησης Ναρκωτικών της CIA

Σχεδόν όλος ο κόσμος επηρεάζεται από το εμπόριο ναρκωτικών αλλά χώρες που βρίσκονται στη διαδρομή των διακινητών δέχονται τη χειρότερη επίδραση μετά τις αρχικές αγορές ναρκωτικών. Χώρες όπως το Πακιστάν πληρώνουν πολύ ακριβά το εμπόριο των ναρκωτικών από τις ΗΠΑ και τη CIA, καθώς υπάρχει αυξανόμενος εθισμός στη χώρα αυτή. Το Ιράν είναι άλλη μια χώρα που βρίσκεται στη διαδρομή αυτή και αντιμετωπίζει το πρόβλημα του λαθρεμπορίου ηρωίνης και μορφίνης από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν προς την Τουρκία και την Ευρώπη. Μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν αυτή η διαδρομή έχει γίνει πολλαπλά πιο ενεργή από πριν.

Τα αποτελέσματα αυτού του εμπορίου δεν περιορίζονται μόνο στη χρήση ναρκωτικών αλλά και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την αύξηση της λεγόμενης παραβατικότητας που γίνονται για να βρεθούν χρήματα για να αγοραστούν ναρκωτικά από την πιάτσα. Ένα πιο φρικτό αποτέλεσμα είναι η εξάπλωση του ιού HIV ανάμεσα στους τοξικοεξαρτημένους, όταν μοιράζονται μολυσμένες σύριγγες. Αυτή η απειλή αυξάνεται μέρα με τη μέρα, αφού αυξάνονται οι θετικοί στον ιό.

Ένα άλλο καταστροφικό αποτέλεσμα είναι η κατάσταση στις συνοριακές περιοχές κάθε χώρας με το Αφγανιστάν. Πόσο μάλλον όταν τα ισχυρά τμήματα της παγκόσμιας κυριαρχίας (Ισραήλ, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο) χρειάζονται όσο ποτέ αυτό το εμπόριο για να στηρίξουν τις ασθμαίνουσες οικονομίες τους.

Συμπέρασμα

Στην παρούσα κατάσταση χώρες όπως το Πακιστάν, το Ιράν, το Αφγανιστάν και η Ρωσία αντιμετωπίζουν το επερχόμενο πρόβλημα της διάλυσης του κοινωνικού ιστού λόγω της μαφίας των ντήλερ.

Η CIA δεν έχει μόνο μια μακρά ιστορία διασυνδέσεων με διακινητές ναρκωτικών αλλά ενθαρρύνει επίσης το εμπόριο για να εξυπηρετήσει διάφορα συμφέροντα. Η CIA πάντα ενθάρρυνε αυτό το εμπόριο ακόμα κι αν επηρέαζε τους δικούς της υπηκόους, όπως με τα κινήματα των Κόντρας το 1980 Το Αφγανιστάν έχει γίνει ο κύριος παραγωγός οπίου και κύριος κόμβος για την παροχή ηρωίνης και του βασικού συστατικού της στον υπόλοιπο κόσμο. Όλα αυτά συνέβησαν κάτω από τον έλεγχο του …πρωταθλητή(!) των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΗΠΑ και των υπηρεσιών πληροφοριών τους, κυρίως της CIA.

Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φ. 86, Σεπτέμβριος 2009
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: