Επίθεση αυτοκτονίας σε κτίριο του ΟΗΕ στο Πακιστάν

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, γύρω στις 12μμ -τοπική ώρα, ένας νεαρός  «καμικάζι» εισέρχεται σε εγκαταστάσεις του Παγκόσμιου Προγράμματος Διατροφής (World Food Program – WFP) του ΟΗΕ στο κέντρο της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ και ανατινάζεται. Ο δράστης, μεταξύ 22 και 26 ετών, κατάφερε και πέρασε από τον έλεγχο των μπάτσων στην είσοδο του συμπλέγματος των κτιρίων, όπου στεγάζονται ξένες επιχειρήσεις και πρεσβείες, και πυροδότησε τα εκρηκτικά στο λόμπυ του κτιρίου.

wfpΤο αποτέλεσμα ήταν 5 εργαζόμενοι στον ΟΗΕ νεκροί (4 πακιστανοί και 1 ιρακινός) και έξι τραυματίες. Οι 2 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το κίνημα Tehreek-e-Taliban Pakistan, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.  Ο Αζάμ Ταρίκ, εκπρόσωπός τους, αναφέρει σε τηλεφωνική επικοινωνία με ΜΜΕ:

«Αυτή η επίθεση έγινε από μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη… Το WFP προωθεί την ατζέντα των ΗΠΑ. Σιωπούν στις σφαγές και δε σχολιάζουν τις δολοφονίες στο Ουαζιριστάν και άλλες περιοχές… Τέτοιες επιθέσεις αυτοκτονίας θα συνεχιστούν στο μέλλον. Θα στοχεύουμε όλους όσους δουλεύουν για τα αμερικανικά συμφέροντα. Έχουμε στείλει κι άλλους βομβιστές αυτοκτονίας σε διάφορες περιοχές της χώρας και έχουν προσδιοριστεί οι στόχοι τους… Το Πακιστάν απειλεί με στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έχουμε το δικαιώμα να απαντήσουμε. Θα προβούμε στα κατάλληλα αντίποινα.. Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μέχρι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί με μη-επανδρωμένα αεροσκάφη».

islamabadblastUN_AP608Ο ρόλος διαφόρων τέτοιων προγραμμάτων είναι αμφιλεγόμενος, καθώς είναι γνωστό ότι ο ΟΗΕ και άλλα τέτοια… ευαγή ιδρύματα στην ουσία εκβιάζουν ολόκληρους πληθυσμούς και τους καταδικάζουν στην πείνα. Κι όταν τους προσφέρουν κάποια ψίχουλα, αυτά είναι τα ληγμένα σάπια φαγητά της Δύσης ή διάφορα μεταλλαγμένα σκουπίδια με τα οποία θέλουν να πειραματιστούν οι ευαίσθητοι … ανθρωπιστές. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν κάτοικοι περιοχων έχουν αρνηθεί την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ.

O γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν δήλωσε από τη Γενεύη, όπου «εργάζεται»: «ένα στυγνό έγκλημα ενάντια σ’ αυτούς που εργάζονται ακατάπαυστα για να βοηθήσουν τους φτωχούς και αδύναμους στα μέτωπα της πείνας και της ανθρώπινης δυστυχίας στο Πακιστάν».

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ

Στο βίντεο αυτό εμφανίζεται ο βομβιστής την ώρα που εισέρχεται στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

Στο βίντεο που ακολουθεί εδώ εμφανίζονται οι επικεφαλής των Ταλιμπάν στο Πακιστάν.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό  Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: