Αφγανιστάν: Πολύνεκρες συγκρούσεις, ενώ ο Διοικητής του ΝΑΤΟ ζητά ενισχύσεις

Δέκα Αφγανοί στρατιώτες και τουλάχιστον εκατό Ταλιμπάν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε μάχες στο ανατολικό και το νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το αφγανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι αφγανικές και διεθνείς δυνάμεις εξαπέλυσαν, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, επίθεση στην επαρχία Νουριστάν, όπου οκτώ αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο σε σφοδρές μάχες ύστερα από επίθεση που δέχτηκαν από εκατοντάδες Ταλιμπάν.

Επίσης, δεκατρείς αστυνομικοί και δύο δημοσιογράφοι, όλοι τους Αφγανοί, που εργάζονταν στο τοπικό ραδιόφωνο το οποίο έχει ιδρύσει ο αμερικανικός στρατός, συνελήφθησαν αιχμάλωτοι, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, από τους Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια των μαχών.

Ο διοικητής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ έχει ζητήσει ενισχύσεις 40.000 ξένων στρατιωτών και έχει καλέσει τις διεθνείς δυνάμεις να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας για να καταστείλουν την ανταρτική δράση.

Τουλάχιστον 90.000 στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα από στρατιωτικούς εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, μια διαδικασία που ως στόχο έχει τη δημιουργία αφγανικού στρατού 134.000 ανδρών έως τα τέλη του 2011.

(Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας)
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: