Τουρκία: Συγκρούσεις ενάντια στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα

drn-calendar-kucuk

Σχετική Αφίσα

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην Ιστανμπούλ κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Οι μπάτσοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Λίγες εκατοντάδες μέτρα από το χώρο της Συνόδου, διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ στους μπάτσους, σε τράπεζες και πολυτελή καταστήματα. Οι συλλήψεις ήδη έχουν φτάσει τις 100, ενώ το κυνηγητό σε δρόμους του κέντρου γύρω από την πλατεία Ταξίμ  συνεχίζεται.

Βλέπε βίντεο εδώ

Σχετικό κάλεσμα διαδηλωτών στα ελληνικά:

«Να σταματήσουμε το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Κάλεσμα προς τους αναρχικούς και αντιεξουσιαστες συντρόφους μας.

Όταν η παγκόσμια καπιταλιστική ελίτ έρθει στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσει τα νέα σχέδια εκμετάλλευσης, θα τους καλωσορίσουμε στους δρόμους με τις φλόγες της εξέγερσης και της αντίστασης.

Η παγκόσμια οργή των φτωχών, των άστεγων και αυτών που αναγκάζονται να μεταναστεύουν, των θυμάτων της κρατικής καταστολής και των δολοφονημένων αγωνιστών, θα αντανακλάστει στους δρόμους της Πόλης ως μια άλλη εμπειρία εξέγερσης. Οι παγκόσμιοι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι όσο αναβαθμίζουν τα σχέδια εκμετάλλευσης, θα συναντούν περισσότερη αντίσταση . Όπως έγινε σε Σιάτλ, Γένοβα, Πράγα, Στρασβούργο και Αθηνά.

Να καταστρέψουμε στους δρόμους της Πόλης αυτούς που καταστρέφουν τον κόσμο μας!
Να σταματήσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα!

Υποστηρίξτε το κάλεσμα του Μαύρου Μπλοκ για εξέγερση και αντίσταση!

Ξέρετε που θα μας βρείτε.

BlackBlock Istanbul»

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: