Κυκλοφορεί η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

diadromi_87

Από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009, κυκλοφορεί το φύλλο 87 της μηνιαίας πανελλαδικής αναρχικής εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Το προλογικό κείμενο αυτής της έκδοσης:

Ο «σωτήρας» της δημοκρατίας του 1974 (Καραμανλής ή τανκς), ο μεσσίας της «σοσιαλιστικής αλλαγής» του 1981 (Παπανδρέου), η συγκυβέρνηση της «κάθαρσης» (ΝΔ-ΣΥΝ) του 1989 και η οικουμενική του 1990, ο Μητσοτάκης και η επάνοδος το 1993 της «πράσινης» εξουσίας, η επέλαση του «εκσυγχρονισμού» (Σημίτης), η ανάληψη το 2004 μιας «σεμνής και ταπεινής» διακυβέρνησης εκ μέρους του Καραμανλή του «νεώτερου», και από εκεί στην ομαλή παράδοση της εξουσίας στον υιό Παπανδρέου.

Τίποτα δεν άλλαξε. Τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Κόμματα και πολιτική, συνθήματα και υποσχέσεις, χειραγώγηση και εξαπάτηση, κοινωνικές ελπίδες και μεταπολιτευτικές ψευδαισθήσεις, αναγνωρισμένοι αντιστασιακοί και βουλωμένα στόματα, που ανοίγουν μόνο για να καταγγείλουν τους «προβοκάτορες», οπαδοί και ψηφοφόροι, βολεμένοι και λαμόγια, και το όραμα της αρπαχτής να βασιλεύει.

Από το «κράτος της δεξιάς» στα πράσινα τρωκτικά της «αλλαγής» και τα μεγαλολαμόγια του «εκσυγχρονισμού». Μπλε, πράσινοι και κόκκινοι να μοιράζονται και ξαναμοιράζονται την πίττα, και δίπλα τους εκδότες και καναλάρχες, έχοντες και κατέχοντες, εφοπλιστές και βιομήχανοι, από τις «προβληματικές» επιχειρήσεις της δεκαετίας ’80 και του ’90 μέχρι το μεγάλο φαγοπότι του χρηματιστήριου και των μεγάλων έργων της «ισχυρής Ελλάδας» των εκσυγχρονιστών.

Ύαινες ήταν, ύαινες θα παραμείνουν. Αρπακτικά κάθε λογής, παντός καιρού. Μόνο που το εμπόριο ελπίδων τελείωσε γι’ αυτούς. Μόνο χειρότερες μέρες μπορούν να υπόσχονται. Μόνο περισσότερες θυσίες είναι σε θέση να απαιτούν στο όνομα της «οικονομικής κρίσης».

Διαγκωνίζονται για περισσότερη εξουσία προσπαθώντας να υποδείξουν όχι πλέον ποιος είναι λίγο καλύτερος από τον άλλο, αλλά ποιος είναι ο χειρότερος. Ανυπόληπτοι κοινωνικά όσο ποτέ άλλοτε, βουτηγμένοι στην πολιτική γλίτσα των φανερών ή κρυφών δοσοληψιών, των αφανών ή εμφανέστατων αλληλοεκβιασμών. Κυνικοί και αδίστακτοι στα στερνά τους. Πωρωμένοι και φανατικοί όσο ποτέ.

Όμως τα λουλούδια της αναρχίας θα συνεχίζουν να ανθίζουν όπως πάντα κάτω και από το χειρότερο εξουσιαστικό σκοτάδι. Να αρκούνται έστω και σε μια αχτίδα φωτός που καταφέρνει κάθε φορά να διαπεράσει την κυριαρχική καταχνιά. Φτάνει να μεγαλώνουν μακριά από τα στέρφα χωράφια της πολιτικής, την δυσοσμία των συναλλαγών της, τους σάπιους καρπούς των συμβιβασμών της.

http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=292&Itemid=1

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: