Η αντιεκλογική συγκέντρωση και συζήτηση

20_6_2009-021Στις 29 Σεπτεμβρίου συγκέντρωση ενάντια στις εκλογές πραγματοποιείται στα Προπύλαια του πανεπιστημίου της Αθήνας. Στη συγκέντρωση έχουν καλέσει η Συσπείρωση Αναρχικών και οι Αναρχικοί/ες μέσα κι έξω από σχολεία και σχολές. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργεί μικροφωνική απ’ όπου διαβάζονται κείμενα ενάντια στις εκλογές.

Μοιράζονται προκηρύξεις και αναρχικά έντυπα στον διερχόμενο κόσμο, κολλιούνται αφίσες και σκορπίζονται αντιεκλογικά τρυκάκια, ενώ έχουν αναρτηθεί πανώ στα οποία έχουν γραφτεί τα εξής:

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΣΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Σ’ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Η συγκέντρωση διαρκεί από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.

Την 1η Οκτωβρίου πραγματοποιείται συζήτηση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας στην οποία έχουν καλέσει η Συσπείρωση Αναρχικών και οι Αναρχικοί/ες μέσα κι έξω από σχολεία και σχολές. Το θέμα της συζήτηση είναι: «Γιατί οι αναρχικοί σαμποτάρουν κάθε εκλογική διαδικασία και πως συναντιέται η στάση τους με την αποστροφή της κοινωνίας στην πολιτική και τα κόμματα σήμερα».

Η συζήτηση διαρκεί από τις 8 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και περιστρέφεται τόσο γύρω από το ζήτημα της εκλογικής απεργίας και τη διαφοροποίησής της από άλλες αντιεκλογικές προτάσεις, καθώς και στη σημασία της αναρχικής δράσης ενάντια στις εκλογές σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες όπου σημαντικό μέρος του πληθυσμού εκδηλώνει την απαρέσκειά τους προς τους πολιτικούς και την πολιτική. Η συζήτηση κινείται και σε γενικότερα ζητήματα, όπως είναι επόμενο, αφού η αναρχική δράση ενάντια σε εκλογικές διαδικασίες συνδέεται με ευρύτερες καταστάσεις και θέματα.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: