190 είναι συνολικά οι συλληφθέντες στο Πίτσμπουργκ (G20)

Και τις δυο μέρες της Συνόδου G20 , την Πέμπτη και Παρασκευή δηλαδή, συνελήφθησαν συνολικά 190 άτομα. Πολλοί διαδηλωτές κατήγγειλαν την αστυνομική βία. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι δικαστικές διαδικασίες για τους συλληφθέντες που κυρίως κατηγορούνται για φθορές.

g20_banner_a

Χθες επρόκειτο να οδηγηθεί στα δικαστήρια ο David Japenga, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Οι μπάτσοι του αποδίδουν το σπάσιμο κάποιων βιτρινών από τράπεζες, πολυεθνικές και πολυτελείς επιχειρήσεις στη Φορμπ Άβενιου του Όκλαντ, δηλαδή σχεδόν όλες τις ζημιές που έγιναν το διήμερο των κινητοποιήσεων, περίπου 50.000 δολάρια. Ο δικαστής αρνήθηκε να ορίσει εγγύηση για την απελευθέρωσή του.

Άλλοι διαδηλωτές κατηγορύνται ότι πέταξαν πέτρες στους μπάτσους.

Δεν έλειψαν φυσικά και οι καταδίκες των επεισοδίων από κομμάτια της αριστεράς και οι αναφορές σε «ειρηνικά μπλοκ» και «εξωπανεπιστημιακά στοιχεία».

Οι συλληφθέντες ποικίλλουν σε ηλικία, από έφηβους μέχρι πενηντάρηδες. Μερικοί αφέθηκαν χωρίς εγγύηση, και αναμένουν την ακρόαση την επόμενη εβδομάδα, ενώ κάποιοι κρατήθηκαν με εγγύηση που κυμαίνεται από 3.000 έως 10.000 δολάρια.

Η Λόρεν Γουόσον, 23, απ’ το Γκάρφιλντ, κατηγορείται για παρακώλυση συγκοινωνιών και ότι «πέταξε ένα ποδήλατο» σε μπάτσο. Ορίστηκε εγγύηση 10.000 δολάρια γι’ αυτήν με πληρωτέο το 10%.

Η αποκατάσταση των ζημιών έχει ξεκινήσει στο Πίτσμπουργκ…

g20_park_a

g20_rock_a

Δημοσιεύθηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: