Ομολογίες

Οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται όταν τα ψέματα τρέχουν σαν ποτάμι. Μόνο που θέλει λίγη προσοχή για να τις «πιάσεις», επειδή είναι σπάνιες και χάνονται μέσα στην ακατάσχετη ροή των απατηλών υποσχέσεων. Το ίδιο συνέβη και στο ντιμπέητ.

Ντιμπέητ (αγγλοαμερικανιστί debate), λοιπόν, γιατί είναι πολύ δύσκολο (φαίνεται!) να το πουν δημόσιο διάλογο. Ας είναι κι έτσι.

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του σ’ αυτόν τον διάλογο, ο «Γιωργάκης» απευθυνόμενος προφανώς στον κόσμο που τον άκουγε (και τους έβλεπε, δυστυχώς) είπε στα ίσα και χωρίς να μασά τα λόγια του: «Ζητώ τη δύναμή σας».

Επιτέλους και μια ξεκάθαρη τοποθέτηση!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία (όπως συνηθίζει να λέει κι ο Μητσοτάκης) πως όταν ζητώ τη δύναμη κάποιου και αυτός μου τη δώσει, σημαίνει ότι γίνομαι εγώ ισχυρότερος κι αυτός πιο αδύναμος! Έγώ εξουσιάζω κι αυτός εξουσιάζεται.

Αυτή πραγματικά είναι η ουσία της κάθε εκλογικής διαδικασίας. Να αδυνατίζουν (σε όλες τις περιπτώσεις) οι άνθρωποι-ψηφοφόροι και να δυναμώνουν αυτοί που εκλέγονται και που εφαρμόζουν τα σχέδια όλων αυτών που κινούν τα νήματα της καταπίεσης, της  εκμετάλλευσης και της αλλοτρίωσης.

Γι’ αυτό και οι αναρχικοί, για δεκαετίες τώρα, δεν παύουμε να τονίζουμε αυτή την αλήθεια: ψηφίζω σημαίνει παραδίνομαι στην εκμετάλλευση κι ενισχύω την εξουσία.

Και να προτάσσουμε την ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Γ. από Συσπείρωση Αναρχικών

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: