ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ECOFIN…

Απ’ ότι φαίνεται οι κάθε είδους καρχαρίες για την ώρα δοκιμάζουν ακόμη μεζέδες..

Επιτήρηση από το ΔΝΤ, («τεχνική βοήθεια» το ονόμασε ο Παπανδρέου, ο οποίος και ισχυρίστηκε ότι την ζήτησε ο ίδιος…), από την ΕΚΤ, από την Ε.Ε. και πάει λέγοντας. «Μέτρα» που απαιτεί το Ecofin, οι ευρωπαίοι επίτροποι, οι «αγορές», οι τράπεζες που δανείζουν, τα «έγκυρα» γερμανικά ή βρετανικά έντυπα, ή κάθε λογής νυν και πρώην αξιωματούχοι και ειδικοί περί των οικονομικών, στελέχη διεθνών οργανισμών ή κυβερνήσεων…

Τα «μέτρα» μάς μετράνε και μας ξαναμετράνε, αφού οι συνοδευτικές τους δηλώσεις είναι κατηγορηματικές, όσον αφορά την «επάρκεια» τους, ενώ οι προθεσμίες αλλάζουν και ξανά αλλάζουν, γιατί είναι καταφανώς εικονικές. Το ζητούμενο εξ αρχής ήταν να πεισθεί ο καθένας ότι πρέπει να βιώσει ένα σοκ, ότι οφείλει να πανικοβληθεί, ότι είναι υποχρεωμένος να τρομάξει για τα «χειρότερα» που είναι ήδη εδώ. Η μετάδοση, η επιβολή μιας αίσθησης κοινωνικής ταπείνωσης είναι αναμφίβολα η βασική προϋπόθεση για την συνέχεια.

Η πίεση που ασκούν τα ΜΜΕ, εγχώρια και μη, σ’ αυτήν την κατεύθυνση όχι μόνο δεν έχει ένα σταθερό ρυθμό, αλλά συνεχώς αυξάνεται. Οι λέξεις και οι χαρακτηρισμοί βομβαρδίζουν στην κυριολεξία ώστε να επιτευχθεί ο απαιτούμενος πανικός, ο απαραίτητος τρόμος: «διάσωση», «χρεωκοπία», «μπανανία», «μαύρα πρόβατα», «απατεώνες», «ψεύτες», «αναξιόπιστοι». Αυτά πρέπει να πιστέψουμε ότι αφορούν τον καθένα μας. Όχι τους πολιτικούς, όχι τους Χριστοφοράκους, όχι τις ύαινες που λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, όχι τους τραπεζίτες, τους χρηματιστές, τους δημοσιογράφους και τους δικαστές που συμμετείχαν ο καθένας με τον τρόπο του στο μεγάλο πλιάτσικο.

Δεν είναι λοιπόν μόνο βαρύς ο ζυγός που θα πέσει. Θα πρέπει οι υπήκοοι στο σύνολο τους, να τον υπομείνουν νιώθοντας ότι είναι οι βασικοί υπεύθυνοι, αφού κοινωνικές ομάδες και στρώματα ωφελήθηκαν και συμμετείχαν και έθρεψαν με τον τρόπο τους το περίφημο πελατειακό σύστημα.

Θα γίνει έτσι; Δεν είναι σίγουροι διόλου γι’ αυτό οι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ της «κρίσης». Γι’ αυτό και τα «πυρά» είναι δεόντως συντονισμένα. Γι’ αυτό και δεν εμφανίζονται απροετοίμαστοι όπως θέλουν να φαίνεται για τους δικούς τους λόγους. Και οι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ είναι πολλοί και διάφοροι.

Ας δούμε όμως τι αναφέρει ένα ενδεικτικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (πηγές Ρόιτερ-Γαλλικό-ΑΠΕ) πριν λίγες ημέρες: «Την πεποίθηση της ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε θέση να διαχειριστεί την ελληνική οικονομική κρίση εξέφρασε χθες η Ουάσιγκτον. Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έχει ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και τους ανώτατους οικονομικούς συμβούλους του για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

Δηλαδή η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα GOLDMAN SACHS δεν διαχειρίστηκε τίποτα (και φυσικά δεν εννοούμε μόνο στο οικονομικό πεδίο) το 2001 επί Σημίτη «διακτινίζοντας» για το μέλλον και με το αζημίωτο τα χρέη των νοσοκομείων ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος στην ΟΝΕ.

Και όταν λένε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος παρακολουθεί στενά την κατάσταση, εννοούν ότι το κάνει με σταυρωμένα τα χέρια τις ελεύθερες ώρες του και από προσωπικό ενδιαφέρον για να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του;

Ρε, μπας και τελικά είναι έτσι…

(Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών)
Both comments and trackbacks are currently closed.